Вие сте тук

Новият Плейстейшън от Sony ще се казва Neo

Новият Плейстейшън от Sony ще се казва Neo

Съвсем наскоро излезе информация, че Sony ще пуснат на пазара ъпгрейдната версия на своята игрова конзола Playstation 4. Новата модификация ще е с по-мощен процесор, подобрена видео карта и по-бърза оперативна памет. Името на новата конзола ще е Neo. Игрите направени за PS4 ще са съвместими с Neo, като геймърите ще се насладят на по-качествени графики и ефекти с новата конзола.

Малко повече да кажем и за самият ъпгрейд: Отново се използва процесорът на AMD Jaguar, който е с 8 ядра, но в новата версия тактовата честота на ядрата е повишена от 1,6 GHz на 2.1 GHz. Графичният процесор ще е доста по-мощен. Досегашните 18 ядра са увеличени на 36, като и самата тактова честота на ядрата е повишена от 800 на 911 MHz. РАМ паметта също е подобрена, като е увеличена нейната пропускателна способност от 176GB/s до 218GB/s.

Голяма част от разработчиците на игри не са доволни от новината, защото промяната ще им струва повече време за разработка и планиране на игрите. Но от друга страна феновете се радват, защото ще могат да играят при 4K резолюция.

Вашата Оценка за Този Продукт: 
No votes yet